bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

IKEA-hack #1

Mágika, 2018.03.28.

Talán meglepően hangzik, de szerintem egy unalmas darabnál kevés inspirálóbb dolog akad a bútorfestés területén! :D – Ha egy bútordarabnak önmagában nincsen semmilyen stílusa, akkor ezt Te magad szabadon alakíthatod ki! Hát van-e ennél izgalmasabb elfoglaltság?! 

 

Az IKEA letisztult bútorai kiváló terepet nyújtanak az ilyesféle kísérletezésre. A kedvenc svéd bútoráruházunk kifejezetten átalakításra szánt darabokat is gyárt, amikre a kreatívok egyfajta üres vászonként tekinthetnek. – Az egyik ilyen ikonikusan semmilyen darab a RAST komód:

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

Az utóbbi időben úgy éreztem, hogy a stílusválasztás terén mintha kissé elkényelmesedtem volna, a komfortzónám határait jó ideje meg sem közelítettem már... ezért hát úgy döntöttem, hogy nekifogok egy régóta sóvárgott kreatív kihívásnak: irány az IKEA-hack merész világa!

 

Mi az az IKEA-hack?

Az IKEA-hack egy kreatív trend a lakberendezésben, ami az IKEA-termékek újraértelmezéséről-átalakításáról szól: a lényeg az, hogy „hackelés” végére a tömegtermékből egy személyre szabott darab jöjjön létre.

 

A végtelenül egyszerű RAST komód rengeteg-rengeteg lehetőséget rejteget. A sok-sok opció közül kiválasztani egyet jóformán nehezebb, mint aztán magát az átalakítást megvalósítani! :)

A bútor szögletes vonalairól nekem legelőször egy modern-bohém közegbe passzoló, geometrikus mintázatú darab ötlött az eszembe.

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

 

A színek: Kagylóhéj, Tenger, Füst, Mustár, Borostyán.

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

Gondoltad volna, hogy egy tekercs maszkolószalag ilyen vagány lehetőségeket tartogat?

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

A nyúlánk lábak...

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

...teljesen megváltoztatják a bútor sziluettjét.

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

A gombokat és a lábakat egyformán aranyszínre fújtam le spray-festékkel: így nem csak, hogy összepasszolnak...

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

...de szuperül ki is emelik a felső fiókon bekukucskáló Mustár gyönyörű árnyalatát.

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

Az átalakítás végeztével arra jutottam, hogy az IKEA-hack kiváló gyakorlóterep: ez az „itt-bizony-minden-lehet” életérzés éppen elegendő bátorságot adott ahhoz, hogy ezentúl más bútorokhoz is merészebben nyúljak hozzá... hogy minden darabra egy kicsit más szemmel tekintsek, mint eddig. :)

IKEA-hack - tejfesték - IKEA-bútor átfestése

Nos, nem is álltam ám itt meg... hamarosan következik 2 újabb átalakítás ugyanebből a RAST komódból kiindulva! Juppííí!

 

A végére hagytam a legfontosabb hírt! – (...dobpergés...) 2018. április 22-én IKEA-hack workshop-ot tartunk az Azúr Bagoly Alkotóműhelyben! Adj teret a kreativitásodnak: az alapanyagokat, a támpontokat, az eszközöket biztosítjuk mellé! :) A workshop-on azt szeretnénk megmutatni, hogy pár kreatív technika és néhány jól megválasztott kiegészítő segítségével a legeslegegyszerűbb darabot is a saját stílusodhoz alakíthatod. Várunk szeretettel! 

 

bútorfestés-workshop-jelentkezés

SaveSave

IKEA-hack RAST bútorfestés tejfesték Mustár bohém ilyenvolt-ilyenlett vintage

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben

Menta Színű Vitrin

A héten új színnel bővül az Azúr Bagoly Tejfesték palettája: a Menta egy hűsítő pasztellzöld árnyalat, ami olyan, mint egy friss fuvallat. :)

Bővebben