bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Alkotóműhely – Asztalok

Mágika, 2018.02.23.

Ez a beszámoló már régóta esedékes, hiszen az asztalok már az Alkotóműhely legeslegelső, november közepén megtartott workshop-ján is készen álltak, így éppen ideje már, hogy megmutassam ezeket a darabokat Neked.

 

Ahogyan az Alkotóműhelyben minden, úgy az asztalok elkészítése is közös munka volt: én kitaláltam, a férjem megépítette, majd újra én festettem-felületkezeltem.

A variálhatóság-szállíthatóság kedvéért egyetlen hatalmas asztal helyett 6 darab normál méretű asztallal terveztünk. Az asztalok építése szupergyorsan ment: a lábakat készen vásároltuk, a lapokhoz táblásítva vettük a faanyagot, így a szoknyát és az összekötőelemeket kellett már csak elkészíteni, majd összeszerelni... 

azúr bagoly - asztalfestés

...a kész darabok gyorsabb ütemben érkeztek a Műhelybe, mint ahogy a festéssel haladni tudtam. :) – Hát már így nyersen is gyönyörű, ugye? 

azúr bagoly - asztalfestés

Az asztalokat Provence színre festettem, hiszen a kezdetektől fogva ez az Alkotóműhely egyik meghatározó árnyalata. (A nyersfa darabok festéséről ebben a bejegyzésben olvashatsz részletesen.) A felületzáráshoz a tungolajat választottam, mert a műhelyasztalok elég intenzív igénybevételnek lesznek kitéve (még akkor is, ha az asztallapot a koszolós munkákhoz lefedjük).

azúr bagoly - asztalfestés

Az asztalok körül akár 16 ember is elfér...

azúr bagoly - asztalfestés

...az alkotáshoz pedig összesen 360 cm x 160 cm asztalfelület áll rendelkezésre! A rengeteg fényforrásnak köszönhetően pedig bármilyen napszakban szuperül lehet látni, hogy mi folyik a kezeink között (hát TEJFESTÉK, az folyik... hihi). 

azúr bagoly - asztalfestés

Az alkotótérben még így is jónéhány terv vár megvalósításra:

>  a székek egy részét szeretnénk mutatósabb darabokra cserélni: ezeket már be is szereztük, ám még mind festésre vár

>  a jelenleg üres falszakaszon mutatjuk majd be a tejfesték csodaszép színeit: ez reeeengeteget fog még dobni a helyiség hangulatán

>  a fal mellett egy elég széles, de nem túl mély komódban tároljuk majd a workshop-okhoz szükséges kellékeket

...legközelebb itt folytatom, hiszen a fenti listából egyet a héten nagy küzdelmek árán már ki is pipáltunk! :) 
 

 

Szeretnéd az Alkotóműhely alakulásának további lépéseit is nyomon követni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

alkotóműhely vintage lakberendezés

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

Levendula Színű Konzolasztal

A lila rengeteg árnyalatából bizony kevés az, ami egy bútorra festve is megállja a helyét, így sokáig keresgéltem, míg megtaláltam azt a színt, ami megfelelően sokoldalúan alkalmazható. – Nos, itt van...

Bővebben

MDF Festése Tejfestékkel

Az Alkotóműhely legeslegnagyobb darab bútorát MDF-ből készítettük. Jó hír: tejfestékkel ezt az anyagot is szuperül lehet festeni. 

Bővebben

Alkotóműhely: A Sütizősarok

A régit előszeretettel hasznosító vintage stílusba szuperül illenek a dolgok eredeti funkcióját újraértelmező darabok: az Alkotóműhely egyik sarkában akad is erre pár példa: gyere, megmutatom... :)

Bővebben