bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

Bútorfestés – tanfolyam

Régóta bútorfestési terveket szövögetsz, de nem tudod, hogyan is fogj neki a megvalósításnak? Elveszel a sokféle adalékanyag és felületzárási eljárás sűrű rengetegében? Szívesen kipróbálnál különféle festési módszereket, antikolási technikákat? – Itt az alkalom! Érdekel, mil

Partnereink


Címkefelhő

Alkotóműhely: A Mosdószekrény

Mágika, 2017.11.24.

Sokszor kérdezitek, hogy lehet-e a tejfestéket a vizes helyiségekben alkalmazni. – Igen: mindez a megfelelő felületvédelmen múlik csak! :) Az Alkotóműhely mosdópultját is ezt az elvet szem előtt tartva készítettük. 

 

Az Alkotóműhelyben tett első látogatás alkalmával elterveztük, hogy a lépcső alá készítünk majd egy mosdószekrényt: így vízvételre-mosogatásra akkor is lesz lehetőség, ha a mosdó éppen foglalt. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A mosdó falán átvezetett vízvezetékeket, a szifont, az ici-pici vízmelegítőt mind a mosdószekrény rejti majd el. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A bútort kifejezetten ide készítettük. A komód stílusát-formáját régi mosdószekrényekről mintázva álmodtam meg. Az elképzeléseim alapján a férjem precíz terveket gyártott: ezekből aztán sajátkezűleg megépítette ezt a csodaszép darabot. (...még a bútorlábakat is maga készítette ám: ezekre elképesztően büszke. – "...a lábakról nem csináltál külön képet?!") A festés-felületkezelés újra az én reszortom volt: a komódot a mély, a haragos viharfelhők színét idéző, gyönyörű Esőfelhő színnel festettem, végül a szuperellenálló tungolajjal zártam a felületet.

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

Az olajozás kiemelte az erre a színre jellemző izgalmas árnyalat-váltakozásokat a felületen. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A nyersfa-bútorok festéséhez ebben a bejegyzésben olvashatsz tippeket. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A tölgypultot bőségesen felhígított tejfestékkel pácoltam. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A füstös árnyalatú melegbarna színt 3 egység Ében és 7 egység Csokoládé keverésével kaptam. A festékporhoz aztán 1:6 arányban adagoltam vizet.
A pácoláskor arra ügyelj, hogy a festéket egyenletes rétegben oszlasd el a felületen! A tejfesték gyorsan szárad, ezért a szép végeredményhez lendületes mozdulatokkal kell dolgozni, hiszen addig tudod a színt egységesen eloszlatni, amíg a felület nedves. 

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A pultot 4 réteg tungolajjal kezeltem. – Ez az anyag tökéletesen vízállóvá teszi a fát, így a tungolajozott bútor a fürdőszobában vagy a konyhában is nagyszerűen megállja a helyét. (A Műhelyben lévő mosdópulton nálunk szuperül bevált!) – A tungolaj használatáról itt olvashatsz egy részletes útmutatót.

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

A mosdószekrényt a végleges helyére beszerelve is megmutatom hamarosan! ;)

bútorfestés - mosdószekrény - tejfesték

 

Szeretnéd az Alkotóműhely alakulásának további lépéseit is nyomon követni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

alkotóműhely bútorfestés tejfesték Esőfelhő pác ilyenvolt-ilyenlett mosdó tungolaj

Kommentek (0)

Hozzászóláshoz kérjük, lépj be vagy regisztrálj!

Ez is érdekelhet...

IKEA-hack #3

Ígértem, hogy az IKEA-hack-kihívás harmadik állomását is megmutatom: íme! :) – Ha a decoupage-technikáról a kb. 15 évvel ezelőtti szalvétamánia jut az eszedbe, akkor érdemes új szemmel rácsodálkoznod a papírral való díszítés sokszínű lehetőségeire......

Bővebben

IKEA-hack #2

Ez az átalakítás azt mutatja meg, hogy egy bútor stílusa rafinált festészeti technikák elsajátítása nélkül is karakteresen átszabható ám! –  Hidd el: éppen elég az, ha a kiegészítőket jól választod meg és a színeket megfelelően eltalálod. :)

Bővebben

IKEA-hack #1

Talán meglepően hangzik, de szerintem egy unalmas darabnál kevés inspirálóbb dolog akad a bútorfestés területén! :D – Ha egy bútordarabnak önmagában nincsen semmilyen stílusa, akkor ezt Te magad szabadon alakíthatod ki! Hát van-e ennél izgalmasabb el...

Bővebben