bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Alkotóműhely: Tervek

Mágika, 2017.11.17.

Régóta szerettünk volna egy belvárosi műhelyt, de nem gondoltuk, hogy ez az álmunk ilyen hamar megvalósul! :) – Ezentúl a VII. kerületi Alkotóműhelyünkben várunk szeretettel workshop-jaink alkalmával.

 

Az elmúlt 2 évben budapesti tanfolyamainknak a HellóAnyu adott otthont: imádjuk a hely hangulatát, rajongunk a konyháról kikerülő házias ízekért, hálásak vagyunk a csapat vendégszeretetéért. – ...ugyanakkor kezdett egyre fárasztóbbá válni az egy autónyi felszerelést minden hónapban összecsomagolni-felpakolni-kirakodni-hazahordani. ...aztán meg: régóta szerettük volna a workshop-ok alkalmával valódi bútordarabokon megmutatni a Tejfesték csodáit.

Szóval ábrándoztunk... egy saját alkotóműhelyről, ami éppen a bútorfestési tanfolyamokhoz ideális. No de mégis hol akadna Budapesten tágas (ugyanakkor megfizethető), könnyen megközelíthető (de mégsem zajos) helyiség? – Nézelődtünk. A helyzet igen kiábrándítónak mutatkozott... amíg egyszer csak rá nem találtunk a leendő Alkotóműhelyre:

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

Igen, első látásra beleszerettünk a szépséges burkolatba, a hatalmas ablakokba, a szuperül kialakított galériába!

A kulcsokat október első hetében vettük át. Az első workshop-ot november 11-ére ütemeztük. – Így nagyjából 1,5 hónapunk volt arra, hogy megálmodjuk a hely kialakítását és előteremtsük az alapvető berendezést.

Az átalakításnak ezzel persze korántsem értünk a végére: a munkafolyamatot lépésről-lépésre nyomon követheted majd itt, a blogon.

 

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

 

Az első lépésként azt szeretném megmutatni, hogy nagyvonalakban mik a terveink. :)

 

Amikor egy helyiség berendezéséhez hozzáfogok, két dolgot szoktam elsőként eldönteni.    

   > Az egyik, hogy milyen hangulatot-stílust szeretnék megvalósítani: itt nem feltétlenül valamilyen konkrét irányzat megnevezését keresem (bár a legjobb az, amikor ez is megkerül), inkább arra törekszem, hogy a fejemben kikristályosodjanak a tér jellemzéséhez szükséges sarokpontok... valahogy így: elegáns vonalvezetésű darabok, sok-sok festett bútor, sötét fafelületek, DIY-megoldások, természetes anyagok, itt-ott modern/indusztriális/skandináv részletek. (...mindezt azt hiszem, a „vintage eklektika” címke foglalja talán össze, de ez végülis tök mindegy szerintem.)

   > A másik, hogy milyen palettát szeretnék kialakítani. Szeretem a színekkel összefogni egy tér különféle elemeit: ehhez 3-5 árnyalatot választok általában egy-egy térbe. – Az Alkotóműhely esetében a burkolat szürkészöldje és a nyílászárók mentazöldje adott volt, így ezek kiegészítésére döntöttem az indigókék (Esőfelhő), a fakótürkiz és a világosszürke (Füst) mellett. Az alapvetően hűvös árnyalatokat aztán kisebb-nagyobb foltokban melegbarna fafelületek egyensúlyozzák majd ki, méghozzá egy cseppnyi feketével megfűszerezve.

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

A türkiz, a szürke és a menta tökéletesen kapcsolódnak a helyiség alapszíneihez: az indigókék nélkül így kifejezetten unalmas lenne a tér. – Az IKEA-ban szuper textileket találtam ebben az árnyalatban, amiket mintha éppen egy festésre inspiráló műhelybe álmodtak volna meg: az alsó kettőt a függönyökhöz, a felső kettőt a székpárnákhoz választottam.

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

No, innentől már nincs is más hátra, mint ezt a két alapvető elhatározást szem előtt tartva kitalálni-kiválogatni a szükséges dolgokat. :D

 

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

 

ÍME, A TERVEK!
(...illetve a képeken az, hogy milyen volt az Alkotóműhely, amikor először beléptünk ide.)

 

A bejárati ajtó felől nézve belátható az egész leendő alkotótér:

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

1 – a neonlámpákat dizájnosabb világításra cseréljük

2 – a terem közepén 6 darab asztal kap helyet

3 – a fal mellett egy elég széles, de nem túl mély komódban tároljuk majd a workshop-okhoz szükséges kellékeket

4 – a legnagyobb falszakaszon mutatjuk be a tejfesték csodaszép színeit

5 – a rövidebbik falra egy hatalmas krétatáblát erősítünk

6 – a galérián lévő tárolóhelyiséget függöny rejti majd el

 

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

1 – az ablakok között egy klasszikus vonalvezetésű vitrinben tároljuk majd a workshop-on használt festékeket-felületkezelőket

2 – az ablakok között lévő kiállásokhoz szuper falikarokat szereztem be :)

 

A bejárattal szemben lévő sarokból a hatalmas ablakokra nyílik rálátás:

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

1 – új borítást kap a gázóraszekrény

2 – a lépcső elé kerül a falra egy fogas

3 – a lépcsőt lefestjük 

4 – a mosdó falán átvezetjük a vízvezetékeket, a lépcső alá készítünk egy mosdószekrényt: így vízvételre-mosogatásra akkor is lesz lehetőség, ha a mosdó éppen foglalt

5 – a zománccal festett ajtót átfestjük tejfestékkel 

6 – a bejárat mellé készítünk egy fogadópultot (ez lehajtható lesz, így amikor nem használjuk, nem foglal majd helyet)

 

A galéria a szünetekben a feltöltődés terepe lesz:

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

1 – a kiugró részen egy relax-sarkot alakítunk ki egy kényelmes fotellel

2 – a sarokba egy nagy tálalószekrény kerül, ami alkalmas lesz a csészék-bögrék-poharak és a teázás-kávézás egyéb kellékeinek tárolására: ez lesz a pici „konyha”

3 – a neonlámpákat itt is lecseréljük elegáns mennyezeti világításra

4 – a lépcső megvilágításához egy vagány műhelylámpát szereztem be, amit falikarként erősítünk fel

5 – a galéria korlátját hangulatvilágítás dobja majd fel

 

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

1 – a sarokban kap helyet a tálalóasztal, amin a harapnivalót-szörpöt kínáljuk a megfáradt alkotóknak

2 – a lépcsővel szembeni falszakaszra egy kisebb komód kerül

3 – a komód fölé egy kicsi fotógaléria kerül majd, ahonnan a szünetben a kávészürcsölés és sütimajszolás közben inspirációt lehet majd gyűjteni

4 – a tárolórészt leválasztó tolóajtót függönnyel takarjuk el

 

A megvalósításhoz hozzákezdve az első dolgunk az volt, hogy kifestettük az egész helyiséget. A törtfehér falakat és a bézsszínű fémrészeket mind fehérre mázoltattuk, mert azt szerettük volna, hogy a tejfesték-színek szemügyrevételekor a környező felületek a lehető legkevésbé torzítsák az árnyalatokat. – Ez az apró átalakítás ráadásul a térérzeten is rengeteget javított: sokkal szellősebb hatású lett a műhely így. :)

Azúr Bagoly Alkotóműhely - bútorfestés

 

...innen folytatom a mesét legközelebb! A közelgő eseményekről, a legfrissebb hírekről, a berendezkedés fázisairól az Azúr Bagoly Alkotóműhely oldalán is értesülhetsz.

 

Szeretnéd az Alkotóműhely alakulásának további lépéseit is nyomon követni? – Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

alkotóműhely lakberendezés mérföldkő

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Zománcfesték Átfestése

Sűrűn érkezik hozzám az a kérdés, hogy a zománcfestékkel mázolt felületek átfestése is megoldható-e házilag: ez a leggyakrabban az ajtók-ablakok átfestése kapcsán merül fel. Így ebben a bejegyzésben először sorra veszem, hogy milyen lépések szükséges...

Bővebben

Alkotóműhely – Galéria

A bútorvadászat általában nem egy kétperces műfaj, főleg akkor, ha kifejezetten határozott elképzelések mentén műveljük… szerintem mégis érdemes kivárni azt, hogy a megálmodott darab szembejöjjön, mert egy szeretnivaló bútorban aztán igazán hosszan l...

Bővebben

A TEJFESTÉK mint Természetes Falfesték

A tejfesték már évszázadok óta használatos nem csak bútorok, de falfelületek festésére is. Tudtad például, hogy az egyiptomi piramisokban található freskók is tejfestékkel készültek? – Bizony!

Bővebben