bejelentkezés

Megismételhetetlen bútorok.

· felújított bútorok · vintage kiegészítők · tejfesték · dizájner-textilek ·

refurbished furniture · vintage decor · milk paint · designer fabrics

A kosár jelenleg üres

Nyelvválasztás:

BÚTORFESTÉS lépésről lépésre...

Hogyan újíthatod meg bútorodat akár egyetlen nap alatt? – Ez az útmutató segítséget nyújt a bútorfestés lépéseinek elsajátításához! :) A tejfesték használatával könnyen megy majd a munka, mert ez a szuper bútorfesték: alapozás nélkül használható, ecsetnyommentesen terül,

Partnereink


Címkefelhő

Így használd a kenderolajat!

Mágika, 2017.04.12.

A kenderolaj bútorfelújításban betöltött szerepéről már évekkel ezelőtt hallottam, de a leírásokat olvasgatva és a képeket nézegetve nem igazán tudtam megfejteni az elsöprő sikereinek titkát… amíg magam is ki nem próbáltam! :) 

A legeslegelső használat alatt aztán rögtön megértettem, miért is vált annyira népszerűvé világszerte a bútorfestők körében: a kenderolaj használhatóságban verhetetlen; soha még ilyen gyorsan és egyszerűen nem sikerült túlesnem a felületkezelés lépésein! 

 

Tulajdonságait tekintve a kenderolaj “hibrid”, azaz egy kicsit mindegyik felületkezelő-típusra hasonlít (mintha mindegyik anyagtól kölcsönvette volna annak legszimpatikusabb tulajdonságát): a tungolajhoz hasonlóan folyékony állapotban beszívódik a felületbe, majd levegővel érintkezve megszilárdul, így tartós és ellenálló felületvédelmet képez; a bútorlakkhoz hasonlóan egyszerűen-gyorsan ecsettel felvihető; a bútorviaszhoz hasonlóan gyönyörűen elmélyíti a tejfesték színét és kiemeli a fa természetes ragyogását.

A kendernövény magjából préselt olaj nagyszerűen használható nyersfa-darabok kezelésére, tejfestékkel kezelt bútorok védelmére, megkopott felületkezelések megújítására, sőt akár fémfelületek felfrissítésére is! A Daddy Van’s 100%-os tisztaságú kenderolaj vegyszermentes, így biztonsággal használhatod élelmiszerrel érintkező felületeken és a gyerekek bútorain is. 

kenderolaj - útmutató - Azúr Bagoly

 

A kenderolaj felvitele gyakorlatilag elronthatatlan; az általam eddig megismert összes felületkezelő anyag közül ez a fantasztikus olaj a "legmegbocsátóbb". :)  

ÚTMUTATÓ A KENDEROLAJ HASZNÁLATÁHOZ:

     . Várd meg, míg a festék teljesen megszárad, majd finom (kb. 280-as szemcseméretű) csiszolópapírral csiszold át az egész bútort és portalanítsd a felületet. Számíts rá, hogy a kenderolaj felvitelkor pár árnyalattal elmélyíti a tejfesték színét. (A fehér árnyalatokat viszont szerencsére ez az olaj nem sárgítja!)

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

     . Szuper állagának köszönhetően a kenderolajat egyszerűen ecsettel felkenve kiválóan el tudod oszlatni a felületen. (A kenderolaj nem szárad olyan gyorsan, mint a lakkok, ezért nem kell azon aggódnod, hogy ecsetnyomok maradnak a bútoron, juhhúúú!) Hagyd az olajat beszívódni a felületbe.

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

  . 5-30 perc után egy szöszmentes ruhával töröld szárazra a bútort. A kenderolaj esetében az sem probléma, ha esetleg egy-egy részt figyelmetlenségből kihagytál: a felesleges olajat 12 órán belül nyom nélkül le tudod törölni a felületről. :)

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

Ennyi! :) Ezzel a három lépéssel hiperszupergyorsan el is készül a felületkezelés:

kenderolaj - útmutató - Azúr Bagoly

 

Ugyanilyen módon használhatod a kenderolajat régi felületkezelések megújítására:

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

...illetve fémfelületetek felfrissítésére is:

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

kenderolaj útmutató - Azúr Bagoly

 

 

A kenderolajat >> ITT << tudod megrendelni. 

 

+ NÉHÁNY TIPP: 

     . A kenderolajat alapvetően elég 1 rétegben felhordani. Az ellenállóképesség növelésére viszont akár 2-4 rétegben is felviheted. A rétegek között hagyj legalább 2 óra száradási időt. 

     . Ha még tovább gyorsítanád a felületkezelés menetét, a kenderolajat előzetes csiszolás nélkül vidd fel, majd egy finomszemcséjű csiszolóvászonnal dolgozd bele a felületbe.  

     . Polírozhatod is a felületet a felvitelt követően, ha magasfényű darabot szeretnél.

     . Az olajos eszközöket egyszerűen vízzel és szappannal megtisztíthatod. :) 

     . A kenderolaj kikeményedési ideje körül-belül 1 hónap – ez alatt bánj kíméletesen a bútoroddal: óvd a víztől, portól, karcolódástól. A teljes keménységét elérve a kenderolaj tartós, ellenálló védelmet biztosít; enyhén vízálló felületet képez.

     . Ha sérülne, foltosodna a felület, nem kell az egész bútort újból felületkezelned: csak a kérdéses részt csiszold át nagyon-nagyon finoman és olajozd újra. 

 

Szeretnél még hasonló útmutatókat olvasni bútorfelújítás-témában?  Iratkozz fel a hírlevelünkre itt!

asztalfelújítás tejfestékkel

 

kenderolaj útmutató felületkezelés bútorfestés bútorfelújítás környezetbarát

Kommentek (0)

Ez is érdekelhet...

Műanyag Festése

Vajon a műanyag is átfesthető házilag? – Ezt sokan kérdezitek. Manapság rengeteg dolog készül műanyagból, ez pedig kifejezetten nehéz feladat elé állíthat akkor, ha egy stílusos otthon megteremtését tűzted ki célul. 

Bővebben

IKEA-hack #7

Ez a történet úgy kezdődött, hogy az apósomnak szüksége volt egy olyan komódra, ami nem túlságosan mély, de meglehetősen széles, ráadásul pedig reeengeteg tárolóhelyet rejt.

Bővebben

bútorfestés-iskola III.

A festés kétségtelenül a bútorátalakítás legélvezetesebb része! Ha egyszer átéled azt, ahogyan egy bútordarab a kezed alatt teljesen átalakul, akkor soha többé nem akarod majd letenni az ecsetet! :) 

Bővebben